Mitropolia Basarabiei | Prima biserică închinată Sf. Dionisie, Episcopul Cetăţii Albe, va fi construită la Elizavetovca

Înaltpreasfinţitul Părinte Petru a sfinţit sâmbătă piatra de temelie pentru prima biserică din Mitropolia Basarabiei dedicată Sfântului Dionisie, Episcopul Cetăţii Albe.

Lăcaşul de cult va fi construit în localitatea Elizavetovca, Raionul Ungheni, şi va avea ca al doilea ocrotitor pe Sf. Luca al Crimeei, informează Mitropolia Basarabiei.

„Este îmbucurător că pământul acesta sfințit de strămoșii noștri să fie semănat cu aceste stindarde ale veșniciei, locașuri ce adună pe norod lângă Hristos”, a spus Mitropolitul Petru.

Ierarhul a apreciat rapiditatea cu care s-au desfăşurat lucrările pentru viitoarea biserică din Elizavetovca.

„Râvna părintelui paroh ne bucură, mai cu seamă că tot ceea ce se vede aici, alături de frumosul Paraclis de la intrarea în localitate, s-au realizat în numai 3 săptămâni, ceea ce arată dragostea lui față de casa Domnului, pentru care l-am învrednicit a primi și distincția bisericească – Dreptul de a purta Bedernița, spre încurajare și înmulțirea roadelor frumoase în via Domnului”.

Părintele paroh Gabriel Andrei Gherasă a mulțumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru vizită şi pentru ajutorul oferit.

„Prezența, dragostea și părinteasca binecuvântare a Înaltpreasfinţiei Voastre, încrederea pe care ne-ați acordat-o dându-ne spre realizare acest deziderat, toate ne responsabilizează și ne dau nădejde că sărbătoarea Învierii Domnului ne va găsi în Biserica nouă!” a menționat părintele Gabriel.

Sfântul Dionisie, Episcopul Cetăţii Albe – Ismail, reprezintă una dintre cele mai marcante personalități eclesiastice basarabene din prima jumătate a secolului trecut, fiind unul dintre luptătorii pentru realizarea statului național unitar român.

În anul 2018 a fost trecut în rândul sfinţilor, proclamarea canonizării având loc anul acesta de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

Piatra de temelie pentru prima biserică din Patriarhia Română dedicată Sfântului Dionisie a fost aşezată luna aceasta în localitatea constănţeană Mircea Vodă.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente