Mitropolia Basarabiei: Parohul din Leova gătește cu mâna lui prânzul pentru săraci

Părintele Ion Cristea, Parohul Bisericii Sf. Ioan Botezătorul din Leova, o localitate situată lângă Prut, în Basarabia, gătește zilnic 25 de porții de mâncare pe care le distribuie persoanelor vulnerabile. Familia îl sprijină în distribuirea hranei și în celelalte activități filantropice.

„Îmi face o plăcere deosebită să fac mâncare”, a declarat parohul din Leova pentru TVR Moldova. Activitatea o desfășoară, respectând normele sanitare, la Centrul social „Sf. Ioan Maximovici” al parohiei, pe care îl coordonează de 13 ani.

Preotul a povestit că a înființat cantina socială după ce a văzut că la biserică veneau mulți oameni care cereau de mâncare. „Ne-am dat seama că este o problemă”, a spus el.

Cristian, fiul cel mare al Părintelui Ion Cristea, studiază online de acasă și astfel poate ajuta la distribuirea hranei. „Mă simt util”, a spus tânărul, care mai ajută și la alte treburi gospodărești.

Soția parohului, Mihaela Cristea, coordonează activitățile de educative și atelierele de creație ale centrului. La aceste ateliere sunt produse brățări artizanale care se vând la magazinul din localitate.

Fondurile obținute contribuie la susținerea mesei zilnice pentru nevoiași. Produsele alimentare sunt furnizate și de Banca de Alimente a Misiunii Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

Cu ajutorul Misiunii Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, centrul oferă și haine. La garderoba socială a parohiei apelează inclusiv locuitori din satele învecinate.

Părintele Ion Cristea speră ca în vara viitoare să poată mobiliza voluntari care să ajute la renovarea centrului.

Foto credit: Facebook / Centru Ioan Maximovici

Comentarii Facebook


Știri recente