Mitropolia Basarabiei: Cum va arăta prima biserică din orașul Anenii Noi

În orașul Anenii Noi va fi construită prima biserică ce va aparține canonic de Mitropolia Basarabiei. Piatra de temelie a lăcașului de cult cu hramul „Sf. Ier. Nicolae” va fi sfințită luni, 11 noiembrie, la ora 11:00.

Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” a fost înfiinţată în martie 2018. La jumătatea lunii iulie a aceluiași an a fost sfinţit, pe terenul aferent parohiei, paraclisul unde se vor oficia sfintele slujbe până în momentul finalizării lucrărilor de construcţie la noua biserică.

Din toamna anului 2019 au început lucrările la fundaţie, ne-a declarat Părintele paroh Victor Bejan.

Viitorul lăcaş de cult va fi construit în stil ştefanian şi va avea o lungime de 22 metri, lăţimea de 12, iar înălţimea de 36 metri.

Slujba de sfinţire a pietrei de temelie va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

Anenii Noi este un oraș din Republica Moldova, centrul raionului Anenii Noi. Localitatea este situată la 36 km Sud-Est de Chişinău.

Majoritatea populaţiei localităţii este vorbitoare de limba rusă (70 %), iar vorbitorii de limbă română sunt în procent de 30 %.

Foto credit: Facebook / Valentina Ilovan

Comentarii Facebook


Știri recente