Mitropolia Basarabiei, circulară: Rugăciuni pentru ploaie și izbăvirea de secetă

Mitropolia Basarabiei a transmis o circulară prin care îi îndeamnă pe toți clericii și credincioșii să se roage pentru ploaie în contextul secetei prelungite.

Mitropolitul Petru semnalează că seceta din Republica Moldova ar agrava și mai mult efectele negative ale epidemiei de coronavirus:

„Ne aflăm, cu toții, într-o perioadă în care suntem marcați de prezența pericolului Covid–19 printre noi. Acest virus și-a pus amprenta, mai mult sau mai puțin, în viața fiecăruia dintre noi. Suntem convinși că acest virus va trece, însă, de această dată îngrijorarea noastră este marcată de pământul însetat, pe care avem datoria de a-l face roditor”.

„Ținând cont de faptul că sfera alimentară este foarte afectată în această perioadă, iar cerul și-a închis porțile și există un pericol foarte mare de secetă, îndemnăm pe toți clericii sfintei noastre mitropolii ca, începând cu ziua de 24 aprilie 2020 (Izvorul Tămăduirii), la toate Sfintele Liturghii, pe lângă cererile speciale de la ectenii, să fie adăugate și cereri pentru a chema mila lui Dumnezeu și a dărui pământului ploaie”.

„Adăparea pământului cu ape ar diminua semnificativ efectele negative ale epidemiei care a cuprins țara noastră”, subliniază Mitropolitul Basarabiei.

Sursă Foto: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente