Mitropolia Basarabiei a strâns pentru refugiați alimente, produse de igienă și jucării

Părinții din Administrația eparhială a Mitropoliei Basarabiei au dus vineri ajutoare umanitare la centrul de refugiați Moldexpo din Chișinău: alimente, produse de igienă și jucării.

Ajutoarele strânse de Mitropolie provin de la Mănăstirea Cetățuia din Iași, dar și de la credincioși din România și din Republica Moldova. Acestea au fost distribuite spre diferite centre de refugiați, inclusiv la punctele vamale.

Au fost distribuite:

  • Produse alimentare pentru cantinele sociale care distribuie mâncare pentru refugiați;
  • Produse de igienă pentru copii și femei (scutece, pastă și periuțe pentru igienă orală, săpunuri, șampon, șervețele umede);
  • Apă potabilă;
  • Conserve;
  • Mâncare pentru copii de până la 4 ani (produse ambalate de piure, suc cu pulpă de fructe, cereale, lapte);
  • Mâncare pentru animale de companie, câini și pisici;
  • Jucării pentru copii de toate vârstele;
  • Haine pentru copii și adulți;
  • Pături și perne.

Administrația eparhială de la Chișinău va continua să sprijine voluntarii implicați.

„Nu facem nimic altceva decât ceea ce ne este menit să facem. Misiunea noastră de slujitori nu este doar în spațiul zidit al bisericii prin rugăciune, ci și în mijlocul credincioșilor, în mijlocul celor aflați în suferință”, a declarat Arhid. Constantin Olariu, Secretarul Cabinetului Mitropolitan.

„Nu simțim oboseala, ci numai bucurie sfântă, căci putem fi alături de aproapele nostru. Împlinim porunca iubirii dată de Hristos nouă tuturor și vedem că mulți dintre credincioși o au dobândită în inima lor”, a spus și Părintele Victor Ghimpu, Consilier economic la Mitropolie.

„Vedem cum oamenii din toate colțurile Basarabiei și din România ca un furnicar aleargă, împinși de dragostea față de Dumnezeu și de aproapele, să ajute cu ce au ei pe vecinii noștri din Ucraina.”

Peste 166.000 de ucraineni au intrat în Republica Moldova, dintre care aproximativ o cincime sunt copii.


Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente