Mitropolia Basarabiei a sărbătorit Ziua Națională a tuturor românilor

La 1 decembrie, ziua când întreaga suflare românească a sărbătorit Ziua Marii Unirii de la Alba Iulia, la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, municipiul Chișinău (stareț Arhimandrit Andrei Caramalău), un sobor de preoți ai Mitropoliei Basarabiei au oficiat un Te-Deum de mulțumire. La eveniment a asistat și Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru împreună cu Marius Lazurca, ambasadorul României la Chișinău, reprezentanți ai Președinției, Guvernului și Primăriei Durlești.

Un moment festiv au prezentat elevii de la liceul „Hiperion” și Grupul „Ștefan Vodă” de la Căpriana, condus de Tudor Ungureanu.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru i-a felicitat pe toți cei prezenți cu ocazia Zilei Naționale a României, făcând o scurtă incursiune în istoria recentă a Mitropoliei Basarabiei, accentuând calvarul prin care a trecut structura ecleziastică românească din acest spațiu, exprimându-și nemulțumirea față de guvernanții actuali, care „n-au dat curs cererii Mitropoliei Basarabiei de a i se retroceda măcar un imobil, din cele câteva zeci care i s-ar cuveni”. Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a îndemnat la „unitate nu doar prin vorbe, cum se mai întâmplă, ci prin fapte concrete”.

Comentarii Facebook


Știri recente