Mitropolia Banatului a inițiat achiziționarea de generatoare electrice pentru spitalele de copii din Timișoara

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și Maternitatea Bega au primit săptămâna trecută generatoare de curent electric. Proiectul s-a realizat la inițiativa Mitropoliei Banatului, prin implicarea organizației Armata Îngerilor și cu sprijinul companiei Cons Electrificarea Instal.

În doar 24 de ore, Asociația Armata Îngerilor a strâns, cu sprijinul Mitropoliei Banatului, suma de 20.000 de euro.

„Am luat două generatoare, unul pentru spitalul de copii, celălalt pentru maternitate, pentru că s-a văzut la pana aceea de gaze, când au rămas spitalele fără căldură… Mai ales copiii sunt cel mai greu de protejat în situații din acestea, când nu e căldură”, a spus Mitropolitul Ioan.

„Cu ajutorul bunilor credincioși și al unei fundații care e alături de noi, iată că, încet-încet, rezolvăm niște probleme care se mișcă greu în sistemul acesta de stat”, a adăugat părintele mitropolit.

Foto credit: Facebook / Cons Electrificarea Instal

Spitalul de Copii și Maternitatea Bega sunt acum acoperite în cazul unui consum de energie electrică suplimentară. Fiecare unitate medicală a fost dotată cu câte un generator a cărui capacitate a fost calculată special.

„Este soluția pe termen mediu și e dovada că teritoriul timișean știe să își arate solidaritatea cu spitalul care îngrijește ca pacienți copiii județului și ai regiunii. Este o mână întinsă de Mitropolie alături de ONG-urile care iau în considerare că noi suntem unitatea unică de îngrijire a copiilor din tot sud-vestul României”, a declarat medicul Mihai Gafencu, director adjunct al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

La predarea generatoarelor în ambele locații au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, Marius Craina, managerul Maternității Bega, Diana Vitan Martinaș de la Armata Îngerilor.

Echipa tehnică de la Cons Electrificarea Instal, care a furnizat și instalat generatoarele, a fost coordonată de directorul general Eleodor Coptil.

Pe lângă furnizarea de energie pentru încălzire, cele două generatoare asigură și o rezervă de energie electrică în caz de avarie locală sau creștere a consumului.

Foto credit: Facebook / Cons Electrificarea Instal

Comentarii Facebook


Știri recente