Mitropolia Banatului a achiziţionat un imobil pentru familia unui deţinut cu patru copii

Mitropolia Banatului a achiziţionat o locuinţă pentru un deţinut de la Penitenciarul Timişoara a cărui familie, soţia împreună cu cei patru copii, s-a confruntat cu multe lipsuri şi probleme familiale foarte grave. Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat ieri (14 iulie 2016) de către soţi, după cum se precizează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Neavând locuinţă proprietate personală, de când se află în detenţie, soţia şi cei patru copii ai deţinutului au locuit la diferite familii din mai multe localităţi bănăţene.

Întrucât persoana privată de libertate va fi eliberată din penitenciar peste 4 -5 luni de zile, adică în prag de iarnă, fiind pus în situaţia de a nu avea un adăpost deasupra capului pentru el şi familia sa, Centrul nostru eparhial s-a implicat în această acţiune umanitară atât de necesară celor şase suflete, se precizează în comunicatul de presă.

Locuinţa cumpărată ieri, 14 iulie 2016, va fi amenajată cu sprijinul Arhiepiscopiei Timişoarei şi va fi dotată cu toate cele necesare traiului zilnic. Totodată, având în vedere faptul că imobilul se află într-o localitate care are şi şcoală generală, cei patru copii pot fi înscrişi din toamnă în sistemul educaţional.

În contractul de vânzare-cumpărare este specificată o clauză privind interdicţia de înstrăinare, grevare, restructurare şi demolare pe o perioadă de zece ani, care urmează a fi notată în cartea funciară.

Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei a aflat de acest caz în urma unei solicitări adresate conducerii Penitenciarului Timişoara pentru a fi identificaţi deţinuţii care se confruntă cu probleme sociale deosebite, care au familii numeroase şi nu posedă locuinţă. Ca urmare a situaţiei primite au fost contactaţi preoţii parohi din localităţile de domiciliu ale deţinuţilor şi, în primă etapă, familiilor acelora le-au fost dăruite haine, încălţăminte şi alimente cu prilejul Sărbătorii Învierii Domnului (anul 2016).

Această grijă faţă de persoanele defavorizate se va afla pe mai departe în atenţia Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, şi a Centrului nostru eparhial, se mai precizează în comunicat.

 

                                                

Comentarii Facebook


Știri recente