„Mistagogia Postului Mare. Eseu de teologie asupra timpului liturgic”. Cel mai nou volum al Părintelui Macarie Simonopetritul a fost lansat la Paris

Părintele Macarie Simonopetritul şi-a lansat sâmbătă la Paris cel mai nou volum, intitulat Mystagogie du Grand Carême. Essai de théologie du temps liturgique (Mistagogia Postului Mare. Eseu de teologie asupra timpului liturgic). IPS Mitropolit Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale s-a aflat printre participanţii la acest eveniment.

Manifestarea culturală s-a desfăşurat în Catedrala Sfinţii Arhangheli din Paris, unde după o scurtă rugăciune Bernard le Caro şi autorul cărţii, Părintele Macarie Simonopetritul, au făcut o prezentare a acestei lucrări.

Scopul acestui studiu, apărut la Editura Apostolia, este de a arăta că perioada Postului Mare ilustrează în mod specific dimensiunea mistagogică fundamentală a timpului liturgic, și, fiind o transpunere a pregătirii din vechime a catehumenilor în inițierea pascală, toate elementele prezente atât la nivel imnografic, cât și la nivel structural, sunt marcate de această amprentă mistagogică.

Cea mai mare parte a acestei lucrări își găsește coerența prin faptul că are scopul să demonstreze că Săptămâna Mare este prezentă în orice moment și în toate aspectele Postului Mare, potrivit orthodoxie.com.

Ieromonahul Macarie, de origine franceză, este stabilit de câteva decenii la Mănăstirea athonită Simonos Petras. Este autorul volumelor Sinaxarul. Vieţile sfinţilor Bisericii Ortodoxe şi Triodul explicat. Mistagogia timpului liturgic.

Foto Credit: Youtube / Apostolia Tv

Comentarii Facebook


Știri recente