Misiunea Socială Diaconia lansează un proiect pentru copiii din satele basarabene: Ludobusul

Diaconia, Misiunea Socială a Mitropoliei Basarabiei, lansează sâmbătă, la Bălăbănești, în raionul Criuleni din Republica Moldova, un nou proiect pentru copiii din localitățile rurale: Ludobusul.

Acesta este un serviciu inovativ de educație nonformală menit să le ofere copiilor din localitățile rurale acces la activități extrașcolare.

Ludobusul este un microbuz dotat cu o bibliotecă de jocuri pentru toate vârstele. Grație implicării unei echipe de voluntari, copiii vor avea posibilitatea să participe la jocuri în aer liber și ateliere de creație.

„Pandemia a furat mai mult de un an din plăcerea copilăriei celor care au fost nevoiți să-și petreacă timpul în izolare”, a declarat Igor Belei, Directorul Executiv al Misiunii Sociale Diaconia.

„Prin intermediul jocului vom încerca să transmitem cunoștințe, dar și înțelegeri mai ample asupra diferitelor subiecte, care vor veni în sprijinul parcursului educativ, alături de cel pe care-l are școala și familia în viața copiilor”, adaugă el.

Printr-un parteneriat de responsabilitate socială corporativă cu echipa Premier Energy Distribution, în această vară Ludobusul va organiza și jocuri axate pe securitatea electrică, pentru a preveni accidentele casnice.

Proiectul este sprijinit și de Caritas Viena și Caritas Ambrosiana.

Persoană de contact:
Daniela Grejdeanu – Responsabil de relații cu presa
067 712 300

Foto credit: Facebook / Misiunea Socială „Diaconia”

Comentarii Facebook


Știri recente