Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei lansează proiectul „Banca de haine”

Misiunea Socială Diaconia, parte a Mitropoliei Basarabiei, a lansat astăzi, 18 iulie 2016 , primul proiect de colectare publică de bunuri, intitulat Banca de haine. Scopul proiectului este promovarea solidarității și ajutorarea oamenilor nevoiaşi, după cum ne-a precizat Ludmila Popescu, Responsabil PR&Comunicare.

În prima etapă a proiectului, în cinci sectoare ale Chișinăului vor fi amplasate cinci boxe special amenajate de colectare a bunurilor. Boxele, parte a proiectului Banca de haine, sunt o premieră pentru Republica Moldova. Acestea întrunesc toate rigorile internaționale pentru a oferi siguranță donațiilor.

Donațiile colectate în Chișinău vor fi adunate și triate la Depozitul de bunuri, apoi acestea vor ajunge la persoanele din întreaga țară care au nevoie acută de ajutor material: beneficiari ai proiectelor sociale ale Diaconiei, persoane asistate în cadrul garderobelor sociale din parohiile Mitropoliei Basarabiei, parteneri sociali ai organizației și cazuri sociale unde este nevoie de o intervenție cu donații de bunuri.

Obiectivul proiectului este promovarea solidarităţii şi atingerea unui un alt nivel de maturitate a omenirii. Astfel, vom putea demonstra că, după mai mulți ani în care ne-am obișnuit să primim ajutoare externe, este timpul ca și noi, în interiorul societății noastre, putem întinde o mână de ajutor aproapelui. Este un efort al Diaconiei, împreună cu partenerii, de oferire a unui mecanism prin care fiecare poate face un gest de milostenie. Este o provocare și pentru Diaconia, acesta reprezentând un exercițiu de încredere a oamenilor în noi. De-a lungul timpului am reușit să demonstrăm că gestionăm donațiile profesionist și transparent în susținerea celor nevoiași, a spus Igor Belei, director Misiunea Socială Diaconia.

Regulile privind donarea de haine:

– Hainele trebuie să fie curate și îngrijite.

– Să fie lucruri și bunuri ce pot fi donate și utilizate cu demnitate.

– Donațiile trebuie depozitate în pungi.

– Sunt permise în calitate de donații: haine, încălțăminte, jucării, lenjerie de pat.

Un punct important al priorităţilor noastre este să oferim zâmbete, atât celor care fac cumpărături, cât şi celor mai nevoiaşi. Astfel, Misiunea Socială «Diaconia», împreună cu Linella şi, desigur, cu aportul clienţilor noştri,  vrem să îndemnăm oamenii să contribuie la redarea unui zâmbet pe fața unui om mai trist, a precizat Mihaela Drăgan, specialist marketing Moldretail Group.

Pentru a realiza o donație găsiți boxele pe următoarele adrese:

Linella 5, Buiucani, str. Onisifor Ghibu 7/2

Linella 4,  Râșcani, bd. Moscova, 10/1

Linella 20, Ciocana, str. Ion Dumeniuc, 12

Linella 36, Botanica,  str. Decebal 59

Linella 39, Telecentru, str. Miorița 11.

 

Parteneri ai campaniei: Linella și Cangurul.md

Din anul 2013 Misiunea Socială Diaconia dezvoltă proiectul Aproape de Aproapele, iar una dintre componentele programului este depozitul de bunuri. Astfel, doar pe parcursul anului 2015 la depozit au fost donate circa 2 tone de produse, iar de serviciile proiectului au beneficiat 456 de persoane, un număr de aproape 3 ori mai mare decât numărul beneficiarilor din anul 2014. Printre beneficiari s-au numărat: 247 de familii social-vulnerabile; 77 de mame solitare; 106 persoane în etate și 26 oameni fără adăpost.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente