Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a fost premiată la Gala Societății Civile 2022

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a primit miercuri premiul special pentru răspuns la criza socială, în cadrul celei de a treia ediții a Galei Societății Civile.

Misiunea Diaconia este brațul filantropic al Mitropoliei Basarabiei, entitate canonică a Bisericii Ortodoxe Române. Organizația este membră a Federației Filantropia, care reunește organizațiile filantropice ale eparhiilor din Patriarhia Română.

Premiul de anul acesta se datorează Campaniei „Masa Bucuriei”, prin sunt ajutate familiile și persoanele cu posibilități materiale reduse din Republica Moldova.

„Campania noastră ‹Masa Bucuriei› este cea mai lungă campanie de solidaritate socială, începută atunci când solidaritatea era doar o noțiune teoretică. De 13 ediții, an de an, mii de tineri au crescut și s-au format prin a-și dărui o zi din viața lor pentru binele celor care și-au dăruit viața pentru bunăstarea noastră”, a spus Igor Belei, directorul executiv al organizației.

De asemenea, anul acesta Misiunea „Diaconia” a încheiat un parteneriat de colaborare cu Uniunea Europeană prin care se vor asigura, pentru aproape trei ani, servicii de cantină socială în valoare de 1,3 milioane de euro.

„Ne bucurăm că Diaconia, ca instrument social al Bisericii, a reușit să pună laolaltă toate structurile care au dorit să fie în comunitățile lor. Iar acum trăim această emoție alături de confrații noștri, care, prin donația lor, reușesc să vină în sprijinul societății din Republica Moldova”, a spus Igor Belei la Gala Societății Civile 2022.

România și Republica Moldova s-au mobilizat exemplar pentru a oferit sprijin refugiaților veniți din Ucraina după declanșarea războiului în această țară. O parte importantă a ajutoarelor oferite  de Misiunea Diaconia și de eparhiile sufragane ale Mitropoliei Basarabiei s-au realizat cu sprijinul Patriarhiei Române și al comunităților românești din diaspora.

Foto credit: Misiunea Socială Diaconia

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente