Misiunea preotului de azi, analizată la Reșița

Preoții din protopopiatele Reșița și Moldova Nouă s-au întâlnit în 12 octombrie 2017, cu binecuvântarea şi în prezenţa PS Lucian, cu Pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca. La evenimentul cu tema Preotul de azi și misiunea sa. Misiune sau contra misiune au participat și doamnele preotese.

Părintele Stelian Tofană a apreciat că tema prelegerii a fost una de actualitate, având în vedere că societatea în care trăim ridică provocări serioase Bisericii și slujitorilor ei, de aceea am încercat să pun accentul pe misiunea și contra misiunea preotului, pentru că adesea misiunea preotului neînțeleasă în adevăratul sens de jertfă, în toată autenticitatea ei, poate să devină în societatea de astăzi contra misiune.

La final, a fost purtat un dialog între cei prezenți şi Părintele Tofană care le-a răspuns la întrebări, au transmis Diac. Pavel Canea şi Darius Herea.

Părintele profesor Stelian Tofană s-a aflat zilele trecute în Episcopia Caransebeșului şi a susţinut două conferințe la întâlnirile de toamnă a clericilor din eparhie. Cu preoții din protopopiatele Caransebeș și Băile Herculane părintele Stelian s-a întâlnit marți, 10 octombrie, vorbindu-le despre Biblia în familia și misiunea preotului-provocări, interogații.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente