Misiunea parohiei și a mănăstirii azi, discutată la Huedin

Conferințele preoțești de primăvară din Arhiepiscopia Clujului s-au încheiat marţi, 26 mai 2015, cu întâlnirea preoților din protopopiatul Huedin. Ședința clericilor s-a desfășurat în prezența Înaltpresfințitului Părinte Andrei, a debutat cu un Te Deum în Capela „Sfinții Trei Ierarhi” și a continuat în sala de şedințe a protopopiatului, potrivit Radio Renaşterea.

Conferința cu tema „Misiunea Parohiei şi a Mănăstirii azi” a fost susținută de părintele conf. Teofil Tia, duhovnicul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. În deschidere, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt duhovnicesc în care a subliniat necesitatea orientării misionare a comunității creştine ținând cont de contextul societății tot mai secularizate în care trăim.

Aspecte legate de aceeași temă au fost comunicate și de părintele Florin Şomlea din Parohia Morlaca și de părintele ieromonah Dan Popovici, duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Vasile Cel Mare” din Someşul Cald.

Preoților din protopopiatul Huedin le-a fost adus la cunoștință și programul Întâlnirii Tinerilor Creștini Ortodocși ce va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 4-7 septembrie 2015. Despre acestea a vorbit consilierul pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei Clujului, arhidiaconul Claudiu Grama care i-a îndemnat pe preoți să se implice ca voluntari în organizarea acestui eveniment, unic până acum în lumea ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…