Misiunea în rândul copiilor, premiată. Patriarhul a oferit distincţii pentru redacţia revistei Chemarea Credinţei

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul a premiat joi echipa redacţională a Revistei Chemarea Credinţei. Distincţiile au fost acordate din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în semn de apreciere pentru lucrarea desfășurată în promovarea și susținerea valorilor creștine.

Ceremonialul restrâns a avut loc la Palatul Patriarhiei. Cei cinci membri ai colegiului redacţional au primit Diploma Anului omagial şi comemorativ 2020, cu medalie.

Chemarea Credinței este o revistă cu un frumos impact în lumea copiilor. Există ecouri foarte apreciative cu privire la conținutul revistei și la munca inteligentă și asiduă a redactorilor”, a spus Episcopul vicar patriarhal înainte de premiere.

Chemarea Credinţei este revista Patriarhiei Române dedicată copiilor şi familiei creştine.

Ierarhul a evidenţiat că „activitatea de publicare din 2020 a cuprins 27 de titluri de carte adresate copiilor, de la textele biblice adaptate pentru înțelegerea copiilor, la viețile unor sfinți foarte populari în lumea copiilor, la antologii de poezie religioasă pentru copii și alte lucrări de mare interes pentru educarea tinerilor și copiilor în spiritul valorilor evanghelice”.

Pe lângă distincţii, Preasfinţia Sa a transmis echipei redacţionale, din partea Patriarhului Daniel, un „cuvânt părintesc de binecuvântare, de felicitare pentru întreaga activitate desfăşurată în acest an al pastoraţiei părinţilor şi copiilor şi de doriri de succes în anii care vin”.

Narcisa Câdă, Redactorul coordonator, a mulţumit Preafericirii Sale, în numele echipei, pentru distincţiile acordate şi a evidenţiat misiunea desfăşurată în rândul copiilor şi tinerilor prin intermediul revistei Chemarea Credinţei.

„Pe parcursul celor unsprezece ani de activitate, conținutul revistei Patriarhiei Române Chemarea Credinței a fost dedicat copiilor și întregii familii creștine prin texte cu conținut catehetic și prin jocuri interactive, desene, menținând în permanență o comunicare fructuoasă cu cititorii mici și mari ai acesteia”.

Narcisa Câdă a vorbit şi despre proiectele editoriale implementate în paralel, deoarece redacţia Chemarea Credinţei face parte şi din Departamentul Carte pentru copii şi tineret – Editurilor Patriarhiei

„În timp, simțind nevoia copiilor de a citi și de afla mai multe despre viața Bisericii, membrii redacției revistei le-au răspuns acestora publicând până în prezent un număr de treizeci și trei de cărți, concepute pe categorii de vârstă. Special pentru acest an omagial, am pregătit o colecție de carte numită Chipuri ale sfințeniei, dorind să reliefăm importanța părinților în drumul spre sfințenie al copiilor”.

La eveniment au asistat membrii Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc.

Colegiul de redacţie al Revistei Chemarea Credinţei este alcătuit din: Narcisa-Mihaela Câdă, Redactor coordonator, Ani-Eliza Bucuioc, redactor, Ana Pascu, Redactor corector, Corina Petre, grafician, şi pr. Ştefan Gherasim, Tehnoredactor.

Directorul general este Părintele Mihai Hau, Consilier patriarhal coordonator – Editurile Patriarhiei.

Foto credit: Mihnea Păduraru/Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente