Misiunea Diaconia desfăşoară pentru a zecea oară campania Masa Bucuriei

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a anunţat organizarea campaniei sociale de Paşti „Masa Bucuriei”.

„Campania este o ocazie unică să ne unim eforturile pentru a aduce Lumina Sărbătorilor de Paşti în casele unde domneşte întunericul şi sărăcia”, au precizat organizatorii.

Campania ajunsă la cea de-a X-a ediţie se desfăşoară în perioada februarie – aprilie 2019 şi are drept scop solidarizarea socială în sprijinul oamenilor aflaţi la limita existenţei: persoane vârstnice singure, familii cu o situaţie financiară delicată, persoane bolnave imobilizate la pat etc.

Acţiunea culminantă din cadrul campaniei constă în colecta naţională de produse alimentare care va avea loc în data de 20 aprilie, informează Mitropolia Basarabiei.

În anul 2018, campania Masa Bucuriei s-a desfășurat în 20 de localităţi din Republica Moldova, fiind colectate peste 41 de tone de produse alimentare.

În urma acestei acțiuni, o parte dintre alimente au fost distribuite în cuprinsul parohiilor din Mitropolie, iar din cealaltă parte au fost oferit peste 43 000 de prânzuri calde la cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele”.

Pe site-ul oficial al Mitropoliei a fost lansat un apel către parohiile dornice să se înscrie în campanie, fiind precizat faptul că vor fi puse la dispoziţia partenerilor toate materialele necesare realizării proiectului în comunitate, precum şi formarea echipei de voluntari.

Parohiile participante se vor responsabiliza în crearea şi gestionarea grupului de voluntari, stabilirea relaţiei cu magazinul partener precum şi distribuţia pachetelor alimentare în localitate.

Înscrierile au loc până pe data 01 martie 2019.

Persoane de contact:

  • Anna  Ceban: 069474814
  • Preot Ioan Cosoi: 079319166
  • Ruslan Gherasim:  060194047

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente