Misiunea Diaconia a Mitropoliei Basarabiei i-a premiat pe voluntarii proiectului „Masa Bucuriei”

Misiunea Diaconia a Mitropoliei Basarabiei i-a premiat sâmbătă pe voluntarii proiectului „Masa Bucuriei”.

Peste 100 tineri s-au reunit pentru a socializa, a se cunoaște și a împărtăși experiența colectei naționale de alimente organizată pe 8 aprilie. La finalul evenimentului, voluntarii au primit diplomele pentru implicare.

„Acest eveniment e un prilej de a încuraja fiecare efort și de a da exemple frumoase și de impact tuturor noilor generații de tineri”, a spus Igor Belei, Directorul Executiv al Misiunii Sociale Diaconia.

„Vreau să-i mulțumesc fiecărui lider și echipei sale pentru ceea ce a reușit să adune în ziua colectei.  O parte din produsele colectate, aproximativ 1200 de pachete, au ajuns în sate și la omenii pentru care este organizată această campanie, restul sunt stocate și vor suplini Cantinele Sociale  întregul anul.”

„Ne inspiră prin curajul și îndrăzneala de care dau dovadă. Sunt sinceri și autentici. Sunt cei cu ajutorul cărora reușim să realizăm lucruri mărețe, demne de laudă. Sunt voluntarii Diaconiei”, a afirmat despre tinerii implicați Daniela Groza, Coordonatoarea Departamentului Voluntari al organizației.

„Este o experiență deosebită,  mai ales atunci când știi că e și o faptă bună”, a explicat studenta Diana Gnatiuc, voluntară a Misiunii Diaconia.

„Totodată, mi-am dezvoltat abilitatea de a fi un comunicator persuasiv și un șef de echipă responsabil. A fost și foarte distractiv pe lângă altele, deci e o amintire frumoasă și sper că o să particip și anul viitor.”

„Voluntariatul ne fortifică, ne clădește și ne întărește caracterul. Masa Bucuriei este o bucurie pentru sărmani și o muncă neremunerată, dar  cu adevărat nobilă pentru miile de voluntari care se mobilizează în această campanie”, a declarat și eleva Gabriela Ștefîrță.

Masa Bucuriei este cea mai longevivă campanie de solidaritate socială din Republica Moldova. În acest an, grație implicării voluntarilor și donatorilor au fost colectate 39 de tone de alimente în sprijinul oamenilor nevoiași.

Acestea sunt distribuite pe parcursul întregului an sub formă de pachete alimentare și prânzuri calde în cantinele sociale din Mitropolia Basarabiei.

Campania „Masa Bucuriei” din Republica Moldova a fost realizată cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul proiectului „Parteneriate pentru servicii de cantină social inclusive și durabile”, cofinanțat și implementat de I.P. Keystone Moldova, A.O. Concordia. Proiecte Sociale și I.R.M.S. Diaconia.

Foto credit: Misiunea Socială Diaconia

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe 1 iunie în zeci de state. În 2016, Parlamentul Copiilor a obținut de la Parlamentul României transformarea Zilei Copilului în sărbătoare legală în România. „Ziua Copilului” este sărbătorită…