Misiunea Bisericii Ortodoxe în Europa

Douăzeci de profesori de Teologie din România alături de alții din mai multe state europene participă zilele acestea, la Bruxelles, la un simpozion despre misiunea sacramentală a Bisericii Ortodoxe în context european.

Întrunirea este organizată de Reprezentanța Patriarhiei Române pe lângă instituțiile Uniunii Europene, în colaborare cu Parlamentul European.

În atenția participanților se află problemele rezultate din transformările rapide cu care se confruntă societatea românească și, implicit, Biserica Ortodoxă Română. În afara acestei problematici, la simpozion vor fi supuse dezbaterii mai multe teme conexe.

Mai multe detalii cu privire la temele aflate în discuție a oferit pentru TRINITAS TV, părintele cons. Sorin Șelaru, Directorul Reprezentanței Patriarhiei Române la Bruxelles: „Simpozionul organizat de Reprezentanța Patriarhiei Române la Bruxelles dorește să promoveze dialogul între profesori de teologie ortodoxă pe teme precum problema iconomiei sacramentale, a căsătoriilor mixte, problematica divorțului și a celei de a doua nunți, probleme cu care Biserica Ortodoxă Română se confruntă în acest context în care românii migrează masiv”.

Lucrările simpozionului se vor încheia vineri, 1 iulie.

Comentarii Facebook


Știri recente