Misiune ortodoxă în Kenya

Sunt locuri pe glob atât de îndepărtate și diferite de lumea occidentală încât pot fi trecute cu ușurință în categoria „exotism”. Kenya este cu siguranță un astfel de loc.

Cu cele peste 35 de milioane de locuitori, Kenya are însă ceva ce o apropie foarte mult de substanța Europei, de rădăcinile acesteia: Ortodoxia.

O misiune foarte importantă o face printre creștinii ortodocși de aici Episcopia de Kenya care aparține de Biserica Ortodoxă a Ciprului. De altfel, în această țară există o comunitate de aproximativ 700.000 de ciprioți, implicați cu toții, mai mult sau mai puțin, în susținerea activităților bisericii.

În una dintre cele mai sărace zone din capitala Nairobi, se află Centrul Eparhial Misionar din Kenya. Episcopul Macarios a înființat aici o Școală Patriarhală Ortodoxă, unde sunt înscriși 75 de studenți din diferite țări africane, informează TRINITAS TV. În aceeași zonă se află o grădiniță și o școală în care sunt înscriși aproximativ 300 de copii care învață și iau zilnic masa aici. De asemenea, există și o școală tehnică cu 600 de elevi.

Ortodoxia se extinde foarte rapid în Kenya, important fiind faptul că, oriunde se ridică o biserică, în vecinătate sunt construite și o școală și un centru medical.

Comentarii Facebook


Știri recente