Ministrul Natalia Intotero a mulţumit Patriarhului Daniel pentru buna păstorire a diasporei

Ministrul Natalia Intotero a adresat luni mulţumiri Patriarhului Daniel pentru „buna şi inspirata păstorire a credincioşilor români de pretutindeni”.

Cuvintele de mulţumire au fost adresate în contextul aniversării a 12 ani de la întronizarea ca Patriarh a Preafericitului Părinte Daniel.

După Liturghie şi Te Deum în sala Europa Christiana a avut loc o ceremonie dedicată momentului aniversar la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor statului, ierarhi şi clerici.


Mesajul integral:

Preafericite Părinte Patriarh,

Cu ocazia împlinirii a 12 ani de la întronizarea Preafericirii Voastre ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, doresc să vă transmit cele mai călduroase şi sincere felicitări pentru toată activitatea întreprinsă până în acest moment, precum şi mulţumiri pentru buna şi inspirata păstorire a credincioşilor români de pretutindeni.

Apreciem de fiecare dată, în mod deosebit, misiunea Preafericirii Voastre în demersul de a sprijini românii aflaţi în afara graniţelor ţării, români care simt puternic dorul de casă. Eparhiile ortodoxe româneşti din străinătate reprezintă pentru aceştia un liant cu România, o punte de spiritualitate, identitate şi cultură care, mulţumită Preafericirii Voastre, devine tot mai trainică.

Mulţumindu-vă pentru continua colaborare şi Binecuvântarea reprezentată de implicarea Preafericirii Voastre în relaţia cu instituţia pe care o conduc, vă rog să primiţi expresia înaltei mele consideraţii.

Natalia-Elena Intotero

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…