Ministrul Educaţiei a participat la deschiderea anului şcolar alături de Episcopul Covasnei în Miercurea Ciuc

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a fost prezent luni, alături de Preasfinţitul Părinte Andrei, la festivitatea de deschiderea anului şcolar organizată la Colegiul Național „Octavian Goga” din Municipiul Miercurea Ciuc, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Ierarhul a oficiat o slujbă de Te Deum, a vorbit despre actul educaţional în societatea contemporană şi a subliniat că nu este uşor „a face educație în lumea de astăzi, când în societatea românească media și site-urile fac concurență”.

„Suntem dezorientați cu privire la mijloacele pe care trebuie să le folosim spre a curma răul. Împreună cu părinții, dascălii din școli și noi preoții putem face ceva pentru a pune capăt acestui rău. Întâi de toate să-i redăm lui Dumnezeu locul ce i se cuvine în viața noastră și a copiilor”, a spus Preasfinţia Sa.

Episcopul Covasnei şi Harghitei l-a rugat pe Dumnezeu să dăruiască tinerilor „râvna pentru învățătură și pentru o viață frumoasă”, iar dascălilor şi profesorilor le-a reamintit cuvântul Mântuitorului:  „Cel ce va face și va învăța, acela mare se va chema în Împărăția Cerurilor”(Mt.5,19).

Un alt aspect subliniat de Părintele Episcop a făcut referire la grija Bisericii faţă de valorile spirituale şi culturale ale poporului român, valori pe care doreşte să le transmită şi copiilor.

„Cu prilejul anului şcolar 2018-2019, ne rugăm Bunului Dumnezeu să ocrotească pe toți elevii, părinții și cadrele didactice și să le dăruiască tuturor bucuria comuniunii fraterne în păstrarea dreptei credințe, a unității și a demnității noastre naționale”, a încheiat ierarhul.

Printre autorităţile locale prezente la eveniment menţionăm: Andrei Adrian Jean, Prefectul Județului Harghita, Cristinel Glodeanu, Inspector Școlar General Adjunct și Gârbea Petru, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar al Județului Harghita.

Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente