Ministrul Afacerilor Externe al Serbiei în vizită la Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în 27 iunie 2022, la Palatul Patriarhiei, pe Excelența Sa domnul  Nikola Selaković, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Serbia, aflat în vizită oficială în România.

La începutul întrevederii, Patriarhul României a exprimat bucuria de a-l avea ca oaspete pe Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Serbia și a subliniat importanța pe care cele două Biserici Ortodoxe surori, Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă Sârbă, le-au avut în istoria și spiritualitatea celor două popoare vecine și prietene.

De asemenea, Preafericirea Sa a exprimat speranța intensificării legăturilor spirituale și culturale dintre cele două Biserici și popoare și a apreciat deschiderea pentru dialog a Patriarhului Sârb, Preafericitul Părinte Porfirie.

Excelența Sa domnul Nikola Selaković a mulțumit pentru primire și a remarcat faptul că întâlnirea cu Patriarhul României este o binecuvântare, la începutul vizitei sale în România.

În același timp, Excelența Sa a transmis salutări din partea Patriarhului Porfirie și a Președintelui Serbiei, Excelența Sa domnul Aleksandar Vučić, evidențiind reînnoirea spirituală a Bisericii Ortodoxe Române în timpul păstoririi Patriarhului Daniel.

Ministrul sârb de Externe a exprimat mulțumirea Statului Sârb pentru susținerea de către România a integrității teritoriale a Serbiei.

Totodată, Excelența Sa a amintit despre soluționarea schismei bisericești din Republica Macedonia de Nord, fapt pentru care Patriarhul României a exprimat bucuria reconcilierii dintre Biserica Ortodoxă Sârbă și Biserica Ortodoxă din Republica Macedonia de Nord.

În cadrul convorbirilor, Patriarhul României a subliniat importanța schimburilor de studenți teologi în consolidarea legăturilor fraterne dintre cele două Biserici Ortodoxe, precum și a pelerinajelor organizate de credincioșii sârbi, în special, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, care este foarte iubită de poporul sârb.

Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente