Milostenia este cheia: La început de post, Episcopul Maramureșului cheamă la continuarea sprijinului pentru ucraineni

Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului transmite duminică, 6 martie, un mesaj la început de post în care îi îndeamnă pe preoți și credincioși să continue să sprijine refugiații ucraineni care vin în țara noastră.

În mesajul său, PS Iustin spune că „Postul de 40 de zile urmat de Săptămâna Mare a Sfintelor Pătimiri și rugăciunea intensă din această perioadă, sunt armele ce ne însoțesc în călătoria noastră către lumina Învierii Domnului. Acestea sunt deodată arme și scară către cer, iar cheia cu care deschidem ușa milei, a iubirii și a iertării Părintelui Ceresc, este milostenia concretizată în faptele bune pe care fiecare suntem chemați să le împlinim după posibilități, credință și dragoste față de semeni”.

Ierarhul recomandă „Să postim cu umilință, evlavie și credință alungând răceala și înghețul care au cuprins ființa noastră prin negrijă și indiferență încălzind pământul inimii spre a rodi florile unice ale virtuților”.

„Să udăm cu lacrimi fierbinți florile virtuților prin mărturisire frecventă și împărtășire după rânduială, cu Hristos Euharistic, Ce ni se dăruiește spre sănătatea sufletului și a trupului și spre viața de veci, devenind lăcaș plin de mireasmă și har, lumină și frumusețe divină”.

„În războiul nostru duhovnicesc cu văzuții și nevăzuții vrăjmași, să nu uităm de războiul care a cuprins Ucraina și care, din nefericire, se află atât de aproape de noi, rugându-ne ca Dumnezeul păcii, al bunăvoirii și conviețuirii dintre oameni și popoare, să-l facă să înceteze și odată cu el suferința fără margini a mamelor zdrobite de durere pentru pierderea copiilor, a soțiilor pentru pierderea soților, a copiilor pentru pierderea taților, a bisericii și poporului pentru pierderea bărbaților”.

PS Iustin transmite că Episcopia va continua să fie în slujba refugiaților ucraineni în punctele vamale de la Sighet și Halmeu și îi îndeamnă pe preoți și credincioși: „Să nu obosim în facerea de bine!”.

Citește mesajul integral.


Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente