Mii de credincioși s-au rugat împreună cu PS Calinic Botoșăneanul. Ierarhul a resfințit biserica parohiei Vârfu Câmpului din Botoșani

SFinţirea Bisericii din cartierul ieşean Dancu

Peste două mii de persoane au participat duminica trecută la resfințirea Bisericii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din localitatea botoșăneană Vârfu Câmpului.

Slujba de sfințire, urmată de Sfânta Liturghie au fost oficiate în 9 iulie 2017 de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Din soborul slujitor au făcut parte treizeci de clerici, între care Arhim. Teofil Timișag, starețul Mănăstirii Gorovei, Pr. Stelian Ciurciun, protoiereul Protopopiatului Dorohoi, și Pr. Dumitru Budeanu, parohul comunității.

Locașul de cult a fost resfințit în urma lucrărilor de restaurare și consolidare efectuate în ultimii optsprezece ani.

Lucrările au constat în refacerea tencuielilor exterioare şi interioare, subzidire, realizarea picturii în tehnica frescă, s.a. În acelaşi timp, a fost construită o casă socială şi s-a realizat gardul împrejmuitor, a declarat Pr. Stelian Ciurciun pentru doxologia.ro.

La finalul slujbei, părintele paroh Dumitru Budeanu a fost hirotesit iconom stavrofor. Totodată, a fost recunoscut efortul persoanelor care au sprijinit lucrările de construcţie: omului de afaceri Valeriu Iftime i-a fost oferită Crucea Moldavă pentru mireni, iar alte familii au primit distincţii de vrednicie.

Comentarii Facebook


Știri recente