Mii de credincioși prezenți la hramul Catedralei Mitropolitane din Craiova

Câteva mii de credincioși au participat în zilele de 25 și 26 octombrie 2017 la evenimentele prilejuite de hramul Catedralei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova.

Sărbătoarea a început cu slujba Vecerniei, oficiată miercuri seară de IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, după care a urmat procesiunea tradițională. A fost purtată în pelerinaj pe străzile orașului racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nifon, ale Sfintei Muceniţe Tatiana şi ale Sfinţilor Mucenici Serghie şi Vah.

După procesiune, a continuat slujba privegherii cu Utrenia, Ceasul I, iar de la miezul nopții a fost oficiată Sfânta Liturghie, informează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

Ceremonialul liturgic din ziua hramului a fost săvârșit de patru ierarhi ai Bisericii noastre: IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, și PS Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor.

În cuvântul rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei a subliniat modelul de jertfă al mucenicului serbat, ocrotitorul Catedralei din Craiova.

Sfântul Dimitrie se bucură de mare evlavie în rândul credincioşilor noştri, el fiind un reper, un exemplu de viaţă şi de jertfă pe altarul credinţei în Mântuitorul Hristos. Şi precum a arătat întregii lumi biruinţa sa asupra duşmanilor credinţei, în vremea împăratului Diocleţian, aşa o va arăta şi în zilele noastre, când există încă mulţi duşmani ai credinţei, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

În continuare, IPS Irineu i-a felicitat pe cei care poartă numele Sfântului Dimitrie şi le-a urat sănătate, pace sufletească şi multe bucurii duhovniceşti.

La final, Pr. Grigore Ştefănescu, slujitor al Catedralei mitropolitane, a primit Crucea Sfântului Nicodim, Clasa I, cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Olteniei, în semn de apreciere pentru întreaga lucrare pastoral și misionară.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente