Mii de credincioși au participat la slujba de sfințire a Mănăstirii Stelea

Mii de credincioși au participat, în data de 10 septembrie 2017, la sfințirea Mănăstirii Stelea. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon. Evenimentul a avut loc în urma finalizării lucrărilor de reamenajare și înfrumusețare a complexului monahal.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Târgoviștei a vorbit despre importanța istorică, spirituală și culturală a Mănăstirii Stelea. Ierarhul a amintit celor prezenți și de Schola graeca et Latina, prima instituție de învățământ superior din Ţara Românească care a funcționat în cadrul așezământului monahal.

După oficierea slujbei de binecuvântare a lucrărilor, IPS Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei.

În cadrul manifestării, au fost lansate broșurile misionare: Tinerii în comunitatea parohială și Cultul bisericesc – descoperirea prezenței dumnezeiești în comuniune de credință. Acestea au fost tipărite spre a fi oferite credincioșilor din Eparhie.

La final, Înaltpreasfinția Sa a oferit Ordinul Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, părintelui Protosinghel Vichentie Bâgu, starețul mănăstirii, precum și preoților Stan Ion, Pană Nicolae, Victor Drăghicescu și Ionuț Ghibanu.

Totodată, ierarhul a înmânat Diploma mitropolitană de recunoștință unor sponsori, donatori și sprijinitori ai amplului proiect de reamenjare, extindere și înfrumusețare a lăcașului de cult monahal.


Mănăstirea Stelea, monument de referinţă pentru arta Ţării Româneşti din secolul al XVII-lea, este ctitoria Voievodului Vasile Lupu al Moldovei. Aceasta a fost construită în anul 1645, ca semn al împăcării cu Voievodul Matei Basarab al Ţării Româneşti.

Comentarii Facebook


Știri recente