Mii de caransebeșeni au adus cinstire Brâului Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia. Sf. Liturghie a fost oficiată de PS Lucian

Mii de caransebeșeni au avut ocazia să se închine marți, 3 octombrie 2017, Brâului Maicii Domnului, unui fragment din moaștele Sfântului Evanghelist Luca și icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra din jud. Caraș-Severin. Evenimentul a avut loc la Catedrala Episcopală din municipiu.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian. La slujbă au fost prezenți toți preoții pensionari din Eparhie. Invitația adresată părinților a fost făcută în contextul Zilei Internaționale a persoanelor vârstnice, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Cu acest prilej, Episcopul Caransebeșului le-a oferit celor prezenți acte de cinstire pentru jertfa și misiunea ce au depus-o în slujirea lui Dumnezeu și a aproapelui. Evenimentul de acordare a distincțiilor s-a intitulat Slujire și recunoștință.

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia și un fragment din moaștele Sfântului Apostol și Evanghelist Luca de la Mănăstirea Kosijerevo din Muntenegru, precum și Icoana făcătore de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra din județul Caraș-Severin, au fost purtate în pelerinaj timp de trei zile în Episcopia Caransebeșului.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente