Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Mii de buzoieni și vrânceni la «Marșul pentru viață»

foto_Marsul_pentru_viata_Buzau_1

Mii de buzoieni și vrânceni au participat la Marșul pentru viață, care a avut loc sâmbătă, 25 martie 2017, în ziua praznicului Bunei Vestiri.

În municipiul Buzău, punctul de plecare a fost Parcul Crâng, traseul fiind următorul: Bd. Nicolae Bălcescu, Catedrala Copiilor Sfântul Sava și Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului.

Au fost prezenți peste două mii de buzoieni de toate vârstele, copii, părinți, bunici, dar și preoți din oraș și din împrejurimi. Aceștia au avut steaguri, baloane și pancarte cu diferite mesaje: „Milioane de români cer referendum pentru firesc“, „Bărbații adevărați aleg viața“, „Copiii sunt iubire“, „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie“.

Marșul dedicat protejării vieții s-a încheiat în curtea Catedralei Arhiepiscopale, unde a fost oficiată o slujbă de binecuvântare, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media.

La Focșani, cei peste o mie de participanți s-au adunat în fața bisericii din cadrul Unității Militare, după care au pornit în marș pe bulevardul central al orașului și s-au oprit în Piața Unirii, unde au rostit rugăciunea Tatăl nostru și au intonat cântări religioase.

De asemenea, Marșul pentru viață s-a desfășurat și în alte orașe din județele Buzău și Vrancea, precum Nehoiu, Râmnicu Sărat și Adjud.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenți pentru Viață, Fundația pentru Copii Sfântul Sava de la Buzău, Asociația Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor din Focșani, Unity in Values Association, Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) – filialele Buzău, Vrancea, Nehoiu și Râmnicu Sărat, având sprijinul și binecuvântarea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

 

Comentarii Facebook


Știri recente