Mihai Eminescu omagiat la Rovigo

Duminică, 18 ianuarie 2015, în Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ” din Rovigo s-a organizat o manifestare culturală dedicată marelui poet naţional Mihai Eminescu. Evenimentul face parte din programul omagial „Dor de Eminescu”, iniţiat de către Departamentul Cultural al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, informează episcopia-italiei.it

Momentul a fost apreciat foarte mult atât de către cei mari, care şi-au amintit cu nostalgie de marile poeme ale lui Mihai Eminescu, cât şi de copiii parohiei, care, cu deosebit interes, au recitat strofe şi poezii întregi din opera marelui poet. Câteva melodii pe versuri de Mihai Eminescu şi o mică scenetă pe un fragment din poezia: „Scrisoarea III” au completat serbarea noastră, cu toţii primind la final câte un volum de poezie, proză sau basme de Mihai Eminescu, nutrind în suflete speranţa că ai noştri copii vor ajunge să cunoască şi să îndrăgească opera marelui poet, conservând astfel limba şi cultura neamului românesc.

„Cât timp va exista undeva în lume un singur exemplar din poeziile lui Mihai Eminescu, identitatea neamului nostru este salvată”. (Mircea Eliade)

Comentarii Facebook


Știri recente