Mihai Eminescu evocat la Câlnic

Manifestările legate de Ziua Culturii Naționale, aflate la a IV-a ediție, s-au desfășurat în perioada 15-16 ianuarie și în Parohia Câlnic, Protopopiatul Reșița, informează „Ziarul Lumina”. Activitățile omagiale prilejuite de împlinirea a 164 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu s-au derulat la școala din Câlnic, fiind încununate de diverse momente festive.

Activitatea a debutat cu o prezentare a personalității poetului, a importanței lui pentru cultura română și cea universală, prezentare realizată de pr. Valentin Popovici și prof. Ileana Pârvu. Elevii au recitat versuri din opera lui Mihai Eminescu, au pus în scenă fragmente din creația poetului, s-au împărtășit gânduri. Concursul tematic a încununat activitatea propusă.

„Mihai Eminescu reprezintă un model de urmat în măsurarea bogăției spiritualității românești. Este simbolul unității neamului și al valorilor românești. Eminescu rămâne în continuare nu doar actual, ci mai important ca oricând. Cultul eminescian, mereu în creștere, este cea mai vie dovadă a aprecierii literaturii noastre pe plan național și universal”, a concluzionat la finalul activității pr. Valentin Popovici.

Comentarii Facebook


Știri recente