Michigan | Parohia Sfânta Treime din Troy şi-a sărbătorit hramul

Parohia ortodoxă românească Sfânta Treime din Troy – Michigan și-a sărbătorit hramul în weekendul 2 – 4 iunie 2017. IPS Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, a fost prezent vineri seara și a slujit taina Sfântului Maslu împreună cu preotul paroh Călin Barbolovici și alți preoți din zonă.

A doua zi, ierarhul a săvârșit slujba parastasului pentru ctitorii, slujitorii, binefăcătorii parohiei și rudele credincioșilor prezenți trecuţi la Domnul, ne-a transmis Alexandru Popovici.

Sărbătoarea a continuat duminică, 4 iunie 2017, cu oficierea Sfintei Liturghii în sobor de ierarhi și preoți. După tradiția ultimilor ani, împreună cu IPS Mitropolit Nicolae a slujit IPS Mitropolit Nicholas al Mitropoliei Ortodoxe Grecești de Detroit. La ectenia celor adormiți a fost pomenit IPS Mitropolit Iakovos al Mitropoliei Ortodoxe Grecești de Chicago, trecut la cele veșnice cu două zile înainte.

În cuvântul rostit, IPS Nicolae a prezentat evenimentul Cincizecimii din cartea Faptele Apostolilor, îndemnându-i pe credincioși să primească și ei pogorârea Duhului Sfânt în tainele Bisericii și să se arate lumii purtători ai Duhului și ai roadelor: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga-răbdare, bunătatea, facerea de bine, credința, blândețea, înfrânarea, curăția (Gal. 5, 22-23).

În lumea noastră tulburată de atentate și războaie numai creștinul mai poate aduce bucurie, pace, răbdare, facere de bine. Dar toate acestea le putem oferi lumii dacă le avem, dacă le dobândim prin primirea Duhului Sfânt, a afirmat Înaltpreasfinția Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, Pr. Paroh Călin Barbolovici a primit hirotesia în iconom stavrofor și învestirea ca Protopop al Protopopiatului pentru Centrul Statelor Unite, decizie luată la Congresul Arhiepiscopiei din 29 aprilie 2017.

Agapa frățească și programul artistic susţinut de copiii parohiei au încheiat manifestările dedicate sărbătorii.

Comentarii Facebook


Știri recente