Meteora și Athos pot fi vizitate virtual cu VR Piligrim

O nouă aplicație mobilă îți aduce experiența unui pelerinaj virtual în cele mai importante complexuri monastice din Grecia: Meteora și Athos.

VR Piligrim a fost lansată oficial luni, 25 mai 2020.

Arhimandritul Kirill, starețul Chiliei „Sfântul Nicolae Halkias” din Muntele Athos, care a fost implicat în procesul de filmare, a mărturisit că în urmă cu doi ani, când a binecuvântat crearea unei biblioteci virtuale despre mănăstirile din Athos, „nimeni nu și-a putut imagina cât de oportun va deveni acest lucru”.

„În situația actuală, VR Pilgrim este singura ocazie de a vedea locurile sfinte cu ochii tăi”, a declarat Arhimandritul pentru Greek Reporter făcând referire la restricțiile de călătorie impuse din cauza pandemiei.

De asemenea, proiectul oferă femeilor șansa de a vedea uimitoarele clădiri monastice din Athos care acceptă doar pelerini bărbați ca vizitatori.

Cele douăzeci de mănăstiri din Athos și cele șase din Meteora sunt printre cele mai spectaculoase așezări monahale din punct de vedere vizual. Ele fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Aplicația VR Piligrim este disponibilă în Google Play și App Store.

Foto credit: Facebook / VR Piligrim

Comentarii Facebook


Știri recente