Meseria de învățător este o misiune sfântă: Arhiepiscopul Irineu

Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei a fost prezent miercuri la adunarea festivă Congresului Asociației Generale a Învățătorilor din România și a subliniat faptul că „slujirea învățătorilor nu este o meserie sau o profesie, ci o misiune sfântă care cere jertfă”.

La începutul festivității, ierarhul a oficiat o rugăciune de binecuvântare a lucrărilor congresului, după care a rostit un cuvânt prin care a subliniat misiunea nobilă a dascălilor, informează reintregirea.ro.

Înaltpreasfinția Sa l-a oferit ca exemplu pe Sfântul Ioan Gură de Aur care întreba retoric Care artă este egală cu arta educației? Niciuna. Cel ce o practică trebuie să fie foarte talentat ca un pictor și ca un sculptor.

Ierarhul a evidențiat că „învățătorul este cel care înalță efigia intelectuală și spirituală a unui om. Aceasta, desigur, va căpăta strălucire și valențe noi”.

„Dacă Biserica te pregătește pentru veșnicie, și mă refer la slujitorii consacrați, episcopi și preoți, dascălii și profesorii te pregătesc pentru viață, însă nu e ușor. Se cere o dăruire de sine totală, integrală, se cer virtuți ca acestea: tact, perseverență, răbdare și exemplul personal”, a subliniat Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Congresul cadrelor didactice din România și al cadrelor didactice de etnie română de peste hotare de la Alba Iulia a reunit câteva sute de învățători, educatoare, profesori de gimnaziu și liceu din toate județele României, din Republica Moldova, Cernăuți, Odessa, și Timoc.

Cel de-al 41-lea Congres al Asociației Generale a Învățătorilor din România s-a desfășurat în perioada 6-9 august 2018 la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Foto credit: Radio Reîntregirea

Comentarii Facebook


Știri recente