Mesajul PS Visarion la începutul postului: Vom simți cu adevărat cum Maica Domnului devine și Maica noastră

Într-o postare video pe contul oficial de Facebook al Episcopiei Tulcii Preasfințitul Părinte Visarion a adresat un mesaj la începutul Postului Adormirii Maicii Domnului în care oferă repere duhovnicești pentru a simți în această perioadă cum „Maica Domnului devine și Maica noastră”.

Ierarhul a explicat că în timpul acestui post credincioșii ortodocși se pregătesc „așa cum știu ei mai bine și așa cum ne învață tradiția milenară a Bisericii” pentru a o lăuda pe Maica Domnului și în același timp pentru a întâmpina praznicul ei Adormirea Maicii Domnului, „sărbătoare dragă tuturor creștinilor ortodocși și mai ales românilor”.

Ierarhul a îndeamnat la înfrânarea trupească şi sufletească, iar mai ales la ceas de seară la rugăciune către Maicii Domnului.

„Să o lăudăm pe Maica Domnului cu frumosul ei imn acatist, cu Paraclisul Maicii Domnului care se citește întotdeauna la vreme de necaz, de încercare și de strâmtorare și vom simți cu adevărat cum Maica Domnului devine și Maica noastră a fiecăruia, ne poartă în sfintele ei rugăciuni”, a spus Preasfinţia Sa.

„Fie ca această perioadă să fie o perioadă binecuvântată pentru fiecare dintre noi, iar Maica Domnului să ne ocrotească cu sfințitele și cinstitele ei rugăciuni, să ne ajute și pe noi să biruim ispitele acestei vieți, să fim pururea cu ea și pururea să împlinim poruncile Fiului Ei așa cum Maica Domnului le-a spus celor din Cana Galileii Faceți tot ce vă va spune El, adică Fiul său preaiubit”.

„Fie ca Bunul Dumnezeu pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale să ne ajute și să ne binecuvinteze pe toți, iar această perioadă a Postului să ne fie tuturor spre bucurie, folos și spre dobândirea vieții celei veșnice”, şi-a încheiat mesajul Părintele Episcop.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente