Mesajul Patriarhului României la înmormântarea generalului Marin Dragnea

Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanţe la slujba de înmormântare a generalui veteran de război Marin Dragnea, Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

Preafericirea Sa l-a numit un „om credincios, român patriot și bun fiu al Bisericii” şi a subliniat că „va rămâne în memoria tuturor celor care l-au cunoscut pentru eforturile sale depuse în păstrarea şi promovarea demnităţii şi identităţii eroilor poporului român”.

Mesaj integral:


Domnul Marin Dragnea (1923-2020) Un general credincios şi un român patriot

Am primit cu întristare vestea trecerii din această viaţă a distinsului veteran de război, generalul Marin Dragnea, Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi a slujit Armata României aproape 50 de ani.

Este demn de remarcat şi faptul că în perioada 1974-1984, când a fost Preşedintele Comitetului Olimpic, ţara noastră a obţinut succese importante la Jocurile Olimpice de la Montreal (1976), Moscova (1980) și Los Angeles (1984), situându-se astfel printre primele 5 țări din lume.

În anul 1990, generalul-locotenent (r) Marin Dragnea a fost ales în funcția de președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război. În această calitate, a prezentat Parlamentului, Guvernului şi Președinției României o lege care a facilitat unele drepturi pentru veteranii de război și a participat la diferite activități ale asociațiilor județene de veterani de război.

Om credincios, român patriot și bun fiu al Bisericii, generalul Marin Dragnea va rămâne în memoria tuturor celor care l-au cunoscut pentru eforturile sale depuse în păstrarea şi promovarea demnităţii şi identităţii eroilor poporului român.

În aceste momente de întristare, ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească sufletul domnului Marin Dragnea, în pacea şi lumina iubirii Sale veșnice, iar familiei îndoliate și tuturor celor întristaţi care l-au cunoscut să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească.

Cu părinteşti binecuvântări şi sincere condoleanţe,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa foto: Historia

Comentarii Facebook


Știri recente