Mesajul Patriarhului la Conferinţa de la Veria

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un mesaj participanților la cea de-a 27-a ediţie a Conferinţei dedicate Sfântului Apostol Pavel şi organizată la Veria, Grecia.


Bucureşti, 24 iunie 2021

Înaltpreasfinţiei Sale,
Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Panteleimon de
Veria, Naousa şi Kampania

Înaltpreasfinţia Voastră,

Adresăm salutul nostru fratern Înaltpreasfinţiei Voastre şi tuturor celor care participă fie în persoană, fie on-line, la cea de-a XXVII-a ediţie a manifestărilor închinate Sfântului Apostol Pavel, întemeietorul Bisericii din Veria.

Tema seriei de conferinţei de anul acesta, „Sfântul Apostol Pavel: elaborări/frământari spirituale înainte de 1821”, face un recurs la istorie, la o perioadă atât de zbuciumată din viaţa poporului elen.

În acest context, tema este deosebit de semnificativă, întrucât aţi continuat să organizaţi această întâlnire de tradiţie în vremuri dificile, în pofida pandemiei cu noul coronavirus şi a tuturor restricţiilor impuse de aceasta.

Vă mulţumim că ne-aţi oferit prilejul să transmitem acest mesaj de binecuvântare şi vă felicităm pentru multele şi frumoasele activităţi de intensificare a comuniunii ortodoxe pe care le desfăşuraţi.

În acelaşi timp, dorim sănătate, pace şi bucurie tuturor participanţilor la lucrările Congresului teologic internaţional, care, în aceste zile de sărbătoare, se află, virtual sau fizic, la Veria, pe urmele Sfântului Apostol Pavel, mare păstor al Bisericii lui Hristos.

Cu părintească şi frăţească dragoste în Hristos Domnul, 

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto credit: arhivă Ziarul Lumina

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Comentarii Facebook


Știri recente