Mesajul Mitropolitului Nifon al Târgoviștei de Ziua Copilului 2018: Text integral

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului 2018 în care atrage atenția asupra importanței copiilor ca daruri ale lui Dumnezeu și simboluri ale milostivirii pline de iubire ale Tatălui ceresc.

În mesaj, Mitropolitul Nifon reamintește că întreaga civilizație umană „apreciază importanța pe care copiii o au pentru prezentul și viitorul lumii noastre, precum și faptul că ei aduc bucurie, lumină și speranță acolo unde trăiesc și cresc”.

Arhiepiscopul Târgoviștei adresează un îndemn la sprijinirea familiei naturale formate din tată și mamă „ca mediu optim, natural, normal și potrivit pentru creșterea și dezvoltarea copiilor noștri”.

În mesaj, Mitropolitul Nifon face referire la cei trei piloni fundamentali pe care se sprijină educația și dezvoltarea armonioasă a copiilor – Biserica, Familia și Școala.

De asemenea, el reamintește contribuția Bisericii la buna educație a copiilor în decursul timpului.

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon atrage atenția asupra nevoii de sprijinire a copiilor săraci, care nu au acces la spiritualitate, cultură și educație.

De asemenea, el îndeamnă la coalizarea forțelor pozitive ale societății românești pentru evitarea factorilor de risc care afectează buna creștere și educație a copiilor din România.


Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului 2018: text integral

Ziua Internațională a Copilului reprezintă un prilej de a-I mulțumi, cu recunoștință, Bunului Dumnezeu pentru acest mare dar al lumii noastre reprezentat de copii, simbol al milostivirii pline de iubire a Tatălui ceresc.

Întreaga civilizație umană, din toate locurile și din toate timpurile, apreciază importanța pe care copiii o au pentru prezentul și viitorul lumii noastre, precum și faptul că ei aduc bucurie, lumină și speranță acolo unde trăiesc și cresc, întru sprijinirea lumii noastre de mâine.

Pentru a le asigura o educație spirituală, culturală și științifică adecvată, avem datoria de a sprijini familia naturală, formată din tată și mamă, ca mediu optim, natural, normal și potrivit pentru creșterea și dezvoltarea copiilor noștri.

Biserica străbună, Familia și Școala, sunt cei trei piloni fundamentali pe care trebuie să se sprijine educația și dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri, astfel că buna colaborare dintre ele este o garanție a reușitei acestui deziderat.

Nu trebuie să uităm că Biserica noastră ortodoxă sprijină viața umană și buna educație a copiilor noștri. Pentru aceasta a înființat și a ctitorit primele instituții educaționale de la noi, de la români, și continuă această nobilă operă prin intermediul a numeroase programe și proiecte parohiale, eparhiale și naționale.

Avem datoria de a contribui, cu mai multă responsabilitate, la buna creștere și educație a copiilor noștri, neuitând că încă sunt copii care trăiesc în sărăcie, nu au acces la spiritualitate, cultură și educație, ori au unul sau chiar ambii părinți aflați în afara țării.

De asemenea, violența familială și expunerea copiilor la ideologii periculoase, străine de valorile noastre românești și creștine, reprezintă un important factor de risc ce trebuie să coalizeze toate forțele pozitive ale societății noastre, pentru buna educație a copiilor noștri.

Împărtășind binecuvântarea Tatălui ceresc copiilor noștri, pe care cu bucurie îi sărbătorim astăzi, vă doresc tuturor pace, sănătate și prosperitate!

† NIFON

Arhiepiscop şi Mitropolit

Foto credit: ȘtiriDB

Comentarii Facebook


Știri recente