Mesajul Forumului Civic al Romanilor din Covasna si Harghita la trecerea la cele vesnice a PF Parinte Patriarh Teoctist

Vestea cumplita a savarsirii din viata pamanteasca a Preafericitului nostru Parinte Teoctist Arapasu a cernit cu jale brazii Carpatilor de Curbura si a intristat adanc sufletele tuturor romanilor din tinuturile Covasnei si Harghitei.

Durerea marii pierderi a Bunului Parinte se amesteca in inimi cu recunostinta vie pentru purtarea de grija si ravna pe care Preafericirea Sa le-a revarsat cu iubire, credinta si intelepciune asupra fiilor sai duhovnicesti de sub poalele Carpatilor, aflati in suferinta, amaraciune si lupta continua pentru a-si putea pastra fiinta nationala si credinta stramoseasca.

In constiinta noastra si a generatiilor viitoare, Preafericitul Parinte Patriarh Teoctist va ramane personalitatea care, in contrast cu liderii laici ai politicii vremii, a marcat pozitiv aceste doua decenii tulburi din Istoria Neamului Romanesc, patriotul luminat, care, nu doar prin vorbe, ci prin fapte ziditoare, cu curaj, demnitate si intelepciune, a aparat si intarit neamul romanesc si credinta strabuna, ingrijindu-se de toti fiii neamului sau, fara sa-i uite pe cei aflati in suferinta pentru limba si credinta lor, dinlauntrul si din afara hotarelor Romaniei.

Noi, cei de-acum si generatiile viitoare de covasneni si harghiteni vom ramane vesnic recunoscatori Preafericitului Parinte pentru lucrarea dumnezeiasca de infiintare si sprijinire a Episcopiei Ortodoxe Romane a Covasnei si Harghitei si pentru ca prin harul divin ni l-a daruit ca Intaistatator pe Prea Sfintitul Parinte Ioan Selejan, Omul lui Dumnezeu care a sfintit aceste locuri, rezidind trainic sfintele altare ale bisericilor daramate si profanate si reaprinzand in sufletele noastre taria credintei si lumina sperantei.

Ramas bun, Prea Bunule Parinte! Inalta-Te cu ingerii spre Lumina Invierii, insotit de rugaciunile noastre fierbinti catre Dumnezeu pentru vesnica odihna alaturi de sfintii ocrotitori ai Neamului Romanesc.

Ioan Solomon.

Presedintele Forumului Civic al Romanilor din Covasna si Harghita

Comentarii Facebook


Știri recente