Mesajul de Paști al Patriarhului: „Destinația ultimă a omului nu este mormântul, ci Împărăția Cerurilor”

În mesajul transmis de Sfintele Paști 2021, Părintele Patriarh Daniel vorbește despre destinația ultimă a omului, care este Împărăția Cerurilor, și adresează urări de bine românilor de pretutindeni, împreună cu îndemnul de a păstra credința ortodoxă și valorile spiritualității românești.

Mesajul integral:


Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Sărbătoarea Sfintelor Paști 2021

Începând cu noaptea de Paști, timp de 40 de zile, cântăm troparul: „Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le”. Acest imn solemn de biruință este o mărturisire de credință și o profeție despre viitorul ultim al omenirii și al universului.

Învierea lui Hristos ne arată biruința iubirii Sale smerite și milostive asupra păcatului ca existență egoistă și asupra morții ca despărțire a sufletului de trup, cu scopul de a dărui lumii o viață nouă, viața cerească veșnică. Deci destinația ultimă a omului nu este mormântul, ci Împărăția Cerurilor.

Întrucât în Patriarhia Română anul 2021 este în mod deosebit dedicat românilor din afara României, adresăm românilor de pretutindeni un mesaj părintesc de multă prețuire, precum și îndemnul de a păstra credința creștină ortodoxă împreună cu valorile spiritualității românești și totodată să aprecieze ospitalitatea țărilor în care locuiesc acum.

Sfintele Paști să aducă tuturor românilor, în suflete și în case, pace și bucurie, sănătate și mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta bună.

Hristos a-nviat!
Adevărat a-nviat!

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente