Mesajul de felicitare al Președintelui României adresat Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

În contextul aniversării de Preafericitul Părinte Daniel a nouă ani de Patriarhat, vineri, 30 septembrie 2016, Preşedintele României, E.S. Domnul Klaus Werner Iohannis, a adresat un mesaj care a fost prezentat de Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial la Departamentul Cultură, Culte şi Centenar din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Preafericirea Voastră Părinte Patriarh Daniel,

Se împlinesc nouă ani de când v-a fost încredinţată, prin alegerea ierarhilor Sfântului Sinod, cea mai înaltă treaptă a slujirii arhiereşti în Biserica Ortodoxă Română. Am plăcerea de a vă transmite, Preafericite Părinte Patriarh, sincerele mele felicitări însoţite de cele mai calde urări de sănătate, de împliniri şi bucurie în mijlocul credincioşilor pe care îi păstoriţi şi cărora le-aţi dăruit, în toţi aceşti ani, iubirea şi angajamentul Preafericirii Voastre!

Celebrarea întronizării dobândeşte o dimensiune aparte în anul 2016, an în care aţi reprezentat Biserica Ortodoxă Română la Sinodul Panortodox, arătând cât de importante rămân dialogul între bisericile ortodoxe surori şi deschiderea ecumenică. Şi tot în 2016 aţi declarat ,.Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” şi „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti”. Importanţa pe care o acordaţi prezenţei Bisericii în societate, în special dialogului pe care Biserica îl poartă cu tinerii pe teme majore ale vieţii spirituale, vine în întâmpinarea nevoilor reale de comunicare şi comuniune în contemporaneitate.

Statul român are în Biserica Ortodoxă Română un partener de dialog care înţelege şi aprofundează cooperarea în domenii vitale pentru dezvoltarea societăţii, pentru binele fiecăruia dintre cetăţenii săi: educaţia, sănătatea, sprijinirea persoanelor vârstnice şi cu nevoi speciale, punerea în valoare a patrimoniului de cultură şi spiritualitate ortodoxă, şi dialogul inter-religios.

Preafericirea Voastră,

La această sărbătoare, vă doresc să aveţi şi pe mai departe puterea de a dezvolta proiectele importante ale Bisericii Ortodoxe Române. Să continuăm împreună, în perspectiva celebrării Centenarului Marii Uniri, proiectul unei Românii moderne şi prospere, ridicată şi inspirată de cuvintele Apostolului Ioan, Dumnezeu este iubire”.

La mulţi, fericiţi şi rodnici ani de păstorire!

Comentarii Facebook


Știri recente