Mesajul de Crăciun al Patriarhului Antiohiei: Pacea lui Hristos este cea dintâi consolare care ne vindecă greutăţile

De sărbătoarea Crăciunului de acest an, Patriarhul Ioan al Antiohiei îşi concentrează atenţia asupra darului păcii şi asupra tuturor celor care trec prin dificultăţi.

Preafericitul Părinte Ioan, Patriarhul Antiohiei şi al întregului Orient, a transmis un mesaj pastoral cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului, în care meditează asupra imnului angelic: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire! (Luca 2, 14).

Mulţi oameni, spune Întâistătătorul Antiohian, citesc aceste cuvinte şi cred că pacea întregii creaţii se limitează la a ne bucura de siguranţă, prosperitate şi facilitatea vieţii.

În vreme de încercare, mulţi se întreabă unde este pacea Domnului în evenimentele lumii contemporane. Patriarhul explică faptul că pacea întregii creaţii înmugureşte şi creşte în sufletele oamenilor care primesc cuvintele lui Dumnezeu.

În contextul lumii tulburate de astăzi, pacea lui Hristos este cea dintâi consolare care vindecă greutăţile noastre. Dar aceasta nu este o substanţă magică ce îndepărtează de la noi jugul suferinţelor şi al greutăţilor.

În mesajul său de Crăciun, Patriarhul Antiohiei cheamă la rugăciune pentru pace în zonele afectate de conflicte: Siria, Liban, Palestina şi Irak. El reaminteşte de cei doi episcopi de Alep răpiţi: Ioan Ibrahim şi Paul Yazigi şi menţionează cu tristeţe faptul că unii utilizează termenul de drepturi ale omului pentru a distruge societăţi şi ţări.

Deşi îşi mărturiseşte tristeţea pentru încercările prin care trece Biserica Ortodoxă Antiohiană de mai bine de cinci ani, Patriarhul Ioan îşi încheie mesajul de Crăciun rugându-L pe Pruncul Dumnezeiesc din Betleem să ofere lumii pace, adevăr şi milă, pentru a putea cânta împreună cu îngerii: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire!

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…