Mesajul de condoleanțe al Patriarhului României la trecerea la Domnul a Părintelui Arsenie Papacioc

La trecerea la Domnul a Părintelui arhimandrit Arsenie Papacioc, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de condoleanțe pe care îl redăm în cele ce urmează:

Preacuvioasei Maici Lucia Roșu,

Stareța Mănăstirii „Sfânta Maria” – Techirghiol

Preacuvioasă Maică Stareță,

Cu multă tristețe am primit vestea trecerii din această viață a Părintelui Arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii „Sfânta Maria” – Techirghiol.

Plecarea sa dintre noi înseamnă o grea pierdere pentru obștea mănăstirii și pentru toți cei care l-au cunoscut și prețuit, ierarhi, preoți și credincioși ortodocși din țară și străinătate.

Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc rămâne în conștiința Bisericii Ortodoxe Române ca un monah statornic, un duhovnic înțelept și un apărător al valorilor ortodoxe în vremuri grele pentru Biserică și Neamul românesc.

În aceste momente când sufletul părintelui Arsenie merge în lumina cea neapusă a împărăției cerurilor, ne rugăm Domnului Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească sufletul său în ceata sfinților, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit.

Veșnică lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru obștea îndoliată a Mănăstirii „Sfânta Maria” – Techirghiol,

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente