Mesajul de compasiune al Patriarhului României adresat familiei regretatului pilot Adrian Iovan

Mesajul de compasiune al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat familiei regretatului pilot ADRIAN IOVAN trecut la Domnul în urma accidentul aviatic din Munții Apuseni:

București, 24 ianuarie 2014

Familiei regretatului pilot ADRIAN IOVAN,

Îndurerată familie,

Întristată adunare,

Cu multa tristețe am aflat vestea trecerii neașteptate din această viață a regretatului pilot Adrian Iovan, urmare tragicului accident aviatic petrecut în munții Apuseni, care a îndurerat o țară întreagă.

Profesionalismul, curajul, abnegația și responsabilitatea împlinirii misiunilor încredințate, dovedite de atâtea ori în timpul prestigioasei sale cariere de pilot, spiritul altruist și dorința de a-și ajuta semenii aflați în suferință sunt doar câteva dintre calitățile care l-au făcut atât de iubit de către familie, prieteni, colegi și toți cei care l-au cunoscut.

Aceste calități definitorii pentru personalitatea vrednicului de pomenire pilot Adrian Iovan s-au manifestat și în timpul ultimului său zbor cu un scop umanitar, când din nefericire, din cauza condițiilor meteo severe, a trebuit să aterizeze de urgență. În acele momente dramatice, a încercat în primul rând să-i salveze pe cei care se aflau în avion cu prețul jertfei vieții sale.

În aceste momente grele de suferință și durere pentru familie, prieteni, colegi și pentru toți cei care l-au cunoscut, vă adresăm tuturor cuvânt părintesc de alinare sufletească și vă încredințam de întreaga noastră compasiune.

Ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Biruitorul morții, să odihnească împreună cu drepții sufletul pilotului Adrian Iovan în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi, iar celor îndoliați și îndurerați să le dăruiască alinare și întărire sufletească.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndoliată,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente