Mesajul Conferintei Bisericilor Europene la trecerea la cele vesnice a PF Christodoulos

Alaturi de toti cei care fac parte din Conferinta Bisericilor Europene am primit cu profunda tristete vestea trecerii la Domnul a PF Christodoulos, Arhiepiscopul Atenei si Primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei. Aceste ultime luni de suferinta au fost pentru toti cei care l-au cunoscut un timp de rugaciune fierbinte. Am urmarit cu admiratie cum PF Sa a infruntat cu tarie sufleteasca evolutia bolii, lasandu-se in grija Domnului Iisus Hristos, caruia in intreaga sa viata, Arhiepiscopul i-a slujit cu devotament.

In cadrul Conferintei Bisericilor Europene multumim Domnului pentru felul in care PF Sa a sprijinit miscarea ecumenica, in general, si activitatea Conferintei Bisericilor Europene, in special. Dialogul inter-crestin a avut o deosebita importanta pentru PF Sa. In foarte multe moduri, PF Sa a fost un lider spiritual de o statura impresionanta, iar marturia sa publica ne va lipsi de acum inainte. In cadrul Conferintei Bisericilor Europene aducem omagiu PF Sale pentru tot ceea ce a indeplinit, si ne alaturam celor ce isi exprima durerea pentru trecerea PF Sale dintre noi. Fie ca sufletul PF Sale sa fie primit in dragostea Domnului Hristos Cel inviat, Caruia i-a slujit atat de bine.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…