Mesajul Administraţiei Prezidenţiale la sfințirea Capelei Institutului Naţional de Endocrinologie „C.I. Parhon” din București

Preafericirea Voastră,

Dragi invitaţi,

Sunt onorată să vă transmit din partea Preşedintelui României, Excelenţa Sa Domnul Klaus Iohannis, şi a mea personal, un mesaj de felici­tare şi bucurie creşti­nească la ceremonia de sfinţire a paraclisului cu hramul „Sfinţii Constantin şi Elena şi Sfântul Ierarh Luca al Crimeei“ din incinta Institutului Naţional de Endocrinologie „C.I. Parhon”, instituţie de prestigiu, care în decursul celor aproape 70 de ani de existenţă a slujit cu profesionalism şi dăruire pacientul.

Ceremonia de astăzi este un moment important în viaţa institutului şi un prilej de bucurie pentru comunitatea credincioşilor. Susţin cu tărie şi încurajez conlucrarea dintre Biserica Ortodoxă Română şi instituţiile statului, ca de altfel dialogul şi cooperarea cu toate cultele care îşi desfăşoară legal activitatea în România şi doresc să îmi exprim întreaga apreciere faţă de capacitatea Bisericii Ortodoxe Române de a se implica în proiecte sociale, în a dezvolta programe educaţionale şi a promova în societate valorile creştine.

Vă încurajez în această misiune în care puteţi fi şi pentru instituţiile publice, inclusiv cele medicale, un model de grijă, de aplecare cu dăruire şi conştiinciozitate în alinarea suferinţelor oamenilor.

În această zi de sărbătoare, cu profunde semnificaţii, doresc să adresez felicitări tuturor celor care au contribuit la clădirea acestui locaş de cult, fiind convinsă că el va dăinui în timp, în slujba binelui şi a păstrării valorilor creştine.

Vă mulţumesc,

Diana Păun

Consilier de stat Departamentul de Sănătate Publică – Administraţia Prezidenţială

Comentarii Facebook


Știri recente