Mesaj patriarhal la cea de-a XXI-a Conferință internațională de la Mănăstirea Bose, Italia

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a adresat participanților conferinței ecumenice internaționale de spiritualitate ortodoxă desfășurată la Mănăstirea Bose, Italia, în perioada 4-7 septembrie 2013, următorul mesaj:

Dragi participanți,

Ne adresăm, cu bucurie, participanților la cea de-a XXI-a Conferință ecumenică internațională de spiritualitate ortodoxă, organizată între 4-7 septembrie 2013, de mănăstirea pe care o conduce Părintele Enzo Bianchi.

Tema congresului, Vârsta vieții spirituale, este de un interes major pentru activitatea pastoral-misionară a Bisericii, astăzi, cu un profund înțeles duhovnicesc, într-o societate din ce în ce mai fragmentată și secularizată. De aceea, omul are nevoie de vindecare spirituală și de comuniune existențială, pentru a înțelege sensul ultim al vieții, până vor ajunge toți la unitatea credinței și a cunoașterii Fiului lui Dumnezeu, la starea bărbatului desăvârșit, la măsura vârstei deplinătății lui Hristos (Efeseni 4, 13).

În acest context, trebuie să redescoperim importanța vieții spirituale, a cooperării sociale și mai ales a mărturisirii comune a Evangheliei iubirii lui Hristos față de Biserica Sa și față de toți oamenii.

Felicităm pe organizatorii acestui congres și pe toți participanții la lucrările lui și le dorim rezultate cât mai rodnice.

Cu binecuvântare,

† DANIEL

Patriarhul României

Comentarii Facebook


Știri recente