IPS Andrei: Regina Ana a fost un suflet special, care a răspândit în jurul ei multă pace şi lumină

Într-un comunicat remis presei, Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, şi-a exprimat regretul faţă de trecerea la cele veşnice a Majestăţii Sale, Regina Ana.

Am aflat cu multă tristeţe că pe Regina Ana a chemat-o Dumnezeu la Sine. Şi noi, ca şi mulţi alţii, am realizat că a fost un suflet special, care a răspândit în jurul ei multă pace şi lumină.

Pe când eram Arhiepiscop la Alba Iulia, Maiestăţile Voastre ne-aţi vizitat de mai multe ori. Într-un rând, Regina Ana a venit singură şi a fost primită cu mult drag de către oameni, pentru că Maiestăţile Voastre sunteţi simbolul unei Românii frumoase.

Acum, când s-a mutat în eternitate, Îl rugăm pe Domnul Hristos, Domnul vieţii, să-i facă parte de odihnă în curţile Sale, se arată în comunicat.

Regina Ana a fost  strănepoata regilor Christian al IX-lea al Danemarcei (pe linie maternă) şi Miguel I al Portugaliei (pe linie paternă) şi nepoata de soră a împărătesei Zita de Bourbon-Parma. În anul 1948 aceasta s-a căsătorit cu regele Mihai.

Majestatea Sa a trecut la Domnul la ora 13.45 la Spitalul Morges din Elveţia la data de 1 august 2016.

Regina Maria va fi înmormântată în necropola Familiei Regale de la Curtea de Argeş.

Comentarii Facebook


Știri recente