Membrii CROCEU pregătesc o conferință la Bruxelles despre situația creștinilor din Orientul Mijlociu

Comitetul Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) s-a întrunit săptămâna trecută la Bruxelles pentru a discuta rezultatele seminarului organizat la Parlamentul European despre importanța protejării patrimoniului cultural creștin.

De asemenea, s-au discutat aspecte legate de pregătirea unei conferințe referitoare la situația creștinilor din Orientul Mijlociu, care e planificată să aibă loc în toamna acestui an la Bruxelles, în colaborare cu alte biserici creștine.

La întâlnirea din data de 7 martie 2018 au participat membrii Comitetului:

  • Mitropolitul Atanasie de Ahaia (Biserica Ortodoxă a Greciei);
  • Episcopul Porfirie de Neapole (Biserica Ortodoxă a Ciprului);
  • Arhimandritul Emilian Bogiannou (Patriarhia Ecumenică);
  • Egumen Filip Ryabykh (Biserica Ortodoxă Rusă);
  • Sorin Șelaru (Biserica Ortodoxă Română);
  • Arhimandritul Nectarie Ioannou – secretar (Biserica Ortodoxă a Ciprului).

La ședință a fost prezent și Episcopul Victor Baryshevsky, coordonatorul biroului Bisericii Ortodoxe Ucrainene pe lângă organizațiile internaționale europene.

Participanții la ședința CROCEU au discutat perspectivele activității Comitetului în viitorul apropiat și, în special, organizarea unor întâlniri cu reprezentanții țărilor care dețin președinția Uniunii Europene în anul 2018: Austria și Bulgaria.

Potrivit site-ului Reprezentanței Patriarhiei Ruse de la Bruxelles, Episcopul Victor i-a informat pe membrii Comitetului despre continuarea încălcării drepturilor credincioșilor din Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică.

Foto credit: mospat.ru

Comentarii Facebook


Știri recente