Medicii și pacienții spitalelor din Brăila au primit Agheasmă Mare de Bobotează

Cadrele medicale și pacienții spitalelor din Brăila au primit, de Bobotează, Agheasmă Mare prin intermediul preoților de caritate din oraș.

Acțiunea, inițiată de Părintele Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, le-a oferit celor din spitale posibilitatea de a bea apa sfințită la primele ore, înainte de administrarea tratamentului medicamentos. Astfel, puterea sfințitoare a Aghesmei Mari a putut lucra alături de știința medicilor.

La Spitalul Județean de Urgență din Brăila, Agheasma Mare a fost adusă de preotul Ionuț Vargă de la capela „Sfântul Spiridon“ a acestei instituții medicale. El a folosit echipament de protecție corespunzător și a distribuit sticluțele cu apă sfințită în fiecare salon.

Miercuri, în Ajunul Bobotezei, voluntarii arhiepiscopiei au umplut 150.000 de sticle cu apa sfințită de Părintele Arhiepiscop Casian la slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Agheasma Mare se bea adesea în caz de boală, având putere tămăduitoare. Ea se mai folosește și la sfințirea bisericilor a antimiselor și a Sfântului și Marelui Mir, dar și la stropirea caselor credincioșilor, a grădinilor, ogoarelor și chiar animalelor domestice.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente