Medicii de familie din Arhiepiscopia Iașilor au primit materiale de protecție împotriva coronavirsului

Arhiepiscopia Iașilor a oferit medicilor de familie din județul Iași încă 270 de pachete cu materiale de protecție împotriva epidemiei de coronavirus, prin intermediul Societății Naționale de Medicina Familiei, filiala Iași.

Produsele au însumat 11.000 de lei, obținuți din donațiile de pe site-ul fiideajutor.ro, dar și din cele transmise de Mitropolia Germaniei.

Acțiunea reprezintă o continuare a campaniei începute în luna aprilie, atunci când 300 de pachete ce conțineau măști de protecție și mănuși chirurgicale au fost distribuite medicilor de familie din județele Botoșani și Iași.

Materialele de protecție au fost însoțite de o carte de rugăciuni, o icoană reprezentând pe Sfânta Parascheva și de un mesaj al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan adresat medicilor.

Campania face parte din proiectul „Dar pentru copii” prin care Departamentul Pro Vita îmbunătățește situația materială a copiilor din familiile numeroase.

„Medicii de familie sunt cei care au grijă de copii și de familiile noastre atunci când avem probleme medicale. Este logic ca acum, în contextul pandemiei, să fim și noi alături de ei. Ei sunt cei care consultă zilnic pacienți cu diferite afecțiuni riscând să intre oricând în contact cu noul coronavirus. Am considerat că este important ca și noi să venim acum în sprijinul celor care au grijă de copiii noștri”, a declarat pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonator al proiectului Dar pentru copii.

„După ce am distribuit primele 300 de pachete către medicii de familie am primit ca răspuns multe reacții pozitive. Mulți doctori au considerat că sunt foarte utile materialele primite, dar mai ales icoana Sfintei Parascheva și cartea de rugăciuni, care le este de folos duhovnicesc atunci când au nevoie”, a spus pr. Dragoș Bălinișteanu.

Cei care doresc să susțină în continuare activitățile desfășurate împotriva epidemiei de coronavirus pot dona direct pe platforma fiideajutor.ro.


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente